Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
windows

Microsoft presenta ‘Windows 10’, el seu nou sistema operatiu

La companyia ‘es salta’ el ‘Windows 9’
By , on 8 de octubre de 2014

Microsoft ha presentat la nova versió del seu sistema operatiu, Windows; donant la sorpresa no tant pel seu disseny o les funcions, sinó pel nom: ‘Windows 10’. El públic assistent a la roda de premsa realitzada per Microsoft el passat dimarts va quedar desconcertat pel nom de la nova versió, que hauria de prendre el nom ‘Windows 9’ com a predecessor de l’actual ‘Windows 8’.

L’empresa fundada per Bill Gates va explicar que el seu nou producte guarda molt poc a veure amb el que ha desenvolupat Microsoft en els darrers anys, desmarcant-se de productes com Windows 8 i Windows Phone. Tot i això, la companyia ha reconegut que ‘Windows 10’ compta amb un disseny més encertat per a ser tàctil i multidispositiu, quelcom que no va ser possible del tot a l’anterior versió del sistema operatiu i que va acaparar dures crítiques dels usuaris.

Així doncs, el nou sistema operatiu de Microsoft comptarà amb la interfície ‘Metro’ i el clàssic escriptori que hem vist en anteriors versions de Windows, en una combinació que s’integra d’una forma més eficient i combinada a mesura que l’usuari toqui la pantalla o desplaci el ratolí. Quelcom no és un punt gaire a favor per a molts usuaris que es van endur una decepció amb ‘Windows 8’, ja que és un sistema segmentat i incòmode per a alguns.

D’altra banda, el nou ‘Windows 10’ tindrà una tenda d’aplicacions única per a qualsevol dispositiu on estigui instal•lat, ja que serà disponible per a PC, tablet o smartphone. I és que el nou sistema deixa enrere errors de concepte i permetrà unificar l’ecosistema de tots els dispositius en els que Windows vol tindre presència. Entre d’altres novetats, destaca la recuperació del ‘botó d’inici’, una de les reivindicacions més fortes dels usuaris de Windows.

La companyia ha confirmat que ‘Windows 10’ per a PC, tabletes i smartphones veurà la llum al 2015. Caldrà esperar a que arribi la data assenyalada per veure si el nou ‘Windows 10’ aconsegueix ser un èxit entre els usuaris, en un sector cada vegada més dominat pels dispositius mòbils, els ecosistemes basats en el núvol i en el qual hi ha rivals a batre tan forts com iOS i Android. De moment, Microsoft fa una declaració d’intencions amb un nom que ja ha cridat l’atenció.

I per què ‘Windows 10’?

El nom de la nova versió del popular sistema operatiu és una de les preguntes que van ressonar més en la presentació de ‘Windows 10’. La resposta de Microsoft a aquesta qüestió és que el nou sistema “suposa un canvi tan gran que justifica una nova forma de fer les coses, incloent-hi un nou nom”. La companyia no ha afegit molt més i sembla que no veurem cap ‘Windows 9’ al mercat.

Microsoft buscava un cop d’efecte, una trucada d’atenció i, potser, un nou començament per a un sistema operatiu que ha anat perdent pes. Al cap i a la fi, el màrqueting està rere el nom de tot tipus de productes i no és estrany que Microsoft recorri a reinvencions sorprenents de noms per a tornar a centrar l’atenció dels usuaris; una estratègia que ja va dur a terme amb la consola de nova generació de Xbox.

Imatge: Wonderlane

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Microsoft presenta ‘Windows 10’, el seu nou sistema operatiu”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio