Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
windows
Ja el tenim entre nosaltres després de la gran expectació que ha despertat

Primeres impressions sobre Windows 7: de veritat és tan canyero?

Bon rendiment i una interfície gràfica ben treballada
By , on 9 de novembre de 2009
Un rendiment interessant al costat de Windows Vista

Un rendiment interessant al costat de Windows Vista

Amb tota la pompa i circumstància que l’ocasió requeria, el passat dia 22 d’octubre, Microsoft va llançar al món el seu nou Windows 7, successor de Windows Vista i cridat a esmenar la monumental errada que aquest darrer va suposar per al mercat.

Però, abans de criticar gratuïtament al gegant de Redmond (i és que ja us veig esmolant les eines), deixeu-me que us digui el que en penso del seu predecessor: va ser una errada, si, però ho va ser perquè s’estava experimentant amb el què els usuaris havien demanat que tingués el successor del Windows XP, així que tots els que vam participar en el procés de demanar coses a Microsoft en som una mica culpables.

Dels errors se n’aprèn, i sembla que Microsoft ha interioritzat bé aquesta lliçó. De fet, i segons tinc entès, la persona encarregada de liderar el procés de construcció d’aquest nou Windows va deixar ben clar des del principi que no s’hi introduiria gaire res de nou, sinó que s’anava de cara a barraca a polir els defectes trobats al Vista.

També ha estat el Windows més “mediàtic”, del qual se n’han conegut més detalls abans del llançament definitiu. Ja el sol fet de poder posar les mans a sobre de tantes versions prèvies ha estat tot un luxe impossible de somniar amb edicions anteriors.

El nou escriptori de Windows 7

El nou escriptori de Windows 7

Personalment, i després de revisar les betes i release candidate que han anat sortint, estic força satisfet amb el resultat. M’agraden més aviat els sistemes lliures com Linux, però em defineixo com a informàtic i, per tant, m’agrada remenar-ho tot incloent el Windows, i no parteixo amb cap prejudici vers Microsoft.

Per a la prova final em vaig fer amb una còpia de la versió Enterprise del Windows 7 que es pot descarregar gratuïtament (oh! sorpresa) des de la web de Microsoft, essent totalment funcional per un període de 90 dies. Per a això, s’ha d’activar, i passats aquests tres mesos l’ordinador s’aturarà cada cop que porti una hora de funcionament.

Generalment he quedat molt satisfet del rendiment. El sistema sembla més ràpid de carregar i en les operacions quotidianes que el Vista, i de moment no he hagut de patir aquelles esperes horribles d’uns quants minuts per fer operacions tan trivials com copiar fitxers. No obstant, i si bé el guany en temps es pot apreciar a simple vista, no és que sigui molt espectacular.

En màquines poc potents, com ara els netbooks, és on s’aprecia més clarament la millora que Microsoft n’ha fet en aquest aspecte. És, senzillament, una delícia veure com on el Vista trigava força estona a “posar-se a to”, Windows 7 ho fa en un lapse de temps força respectable. Tot i això, l’arrancada de la plataforma Windows des de la versió XP no m’acaba de satisfer; és la més lenta de tots els sistemes operatius que he provat, potser si exceptuem algunes versions de SuSE Linux o Mandrake.

Pel què fa a la tan comentada barra de tasques, el redisseny és senzillament magnífic, però quedareu un xic defraudats quan intenteu veure les miniatures de les finestres obertes: que jo sàpiga, només les aplicacions preparades per fer servir aquesta característica podran mostrar aquests petites imatges a escala. Si ho voleu provar (jo encara no n’he tingut l’oportunitat) podeu descarregar i instal·lar la primera beta de Firefox 3.6 . Jo, fins i tot amb l’Office 2007, no l’he pogut veure.

Hi ha canvis que s’havien introduït al Windows Vista i que molts usuaris havien protestat en gran mesura, com ara els canvis estètics i funcionals en el tauler de control. Bé, doncs, aquests canvis sembla que han vingut per a quedar-se, i no marxaran així com així. El tauler de control continua igual que el vèiem amb el Vista.

Si us pregunteu si a nivell de drivers el vostre ordinador serà compatible, bones noticies: 7 no canvia el model de drivers de Vista, pel què empra els mateixos que per a la versió anterior i en pot aprofitar alguns de l’XP. I amb el Vista, s’havia millorat molt en aquest aspecte darrerament, així que podeu ser optimistes.

Un apunt curiós i negatiu per al 7: en provar d’instal·lar-lo en un UMPC Asus R2H, hi ha hagut diversos elements del maquinari que, directament, no me’ls ha trobat. No és que surtin al reconeixement de hardware i no en pugui configurar els drivers, és que senzillament no hi surten! i quan es tracta del lector d’empremtes dius “encara”, però quan és la tarja de xarxa sense fils… la cosa és més “fotuda” (si em permeteu l’expressió).

En resum, doncs, i segons la meva experiència, Windows 7 és una bona plataforma, un digne successor de l’XP que esmenarà sense cap dubte el mal gust de boca que ens va deixar el Vista, quelcom del què no en fou culpable del tot Microsoft.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Primeres impressions sobre Windows 7: de veritat és tan canyero?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio