Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mac, windows

PS Vita revolucionarà aviat el sector de les portàtils

La nova consola portàtil de Sony comptarà amb unes prestacions i potència inigualables, capaces de fer trontollar la competencia
By , on 20 de agost de 2011

La PS Vita o Playstation Vita ja està de forma oficial entre nosaltres, i amb alguns més detalls dels que ja coneixíem. Bateria o data oficial de sortida (sempre serà abans que acabi l’any en llançament mundial) han quedat als llimbs de les dades, aquest lloc on Sony té massa coses sempre. De totes maneres, es rumoreja que l’anunci oficial de la data de llançament es produirá el proper 16 d’agost, coincidint amb la fira Gamescom de Colonia, i que la consola en si podria veure la llum el proper mes d’octubre.

Ps Vita, la nova portàtil de Sony, ja està encenent motors

Però almenys, el preu de la PS Vita sí que es coneix ja, així que ja podeu anar estalviant. Si voleu fer-vos amb una nova Sony PS Vita aquest Nadal, a Espanya haureu de desemborsar 249 euros per a la versió només WiFi i 299 euros per al model de PS Vita amb accés a Internet 3G. A nosaltres ens semblen, malgrat el canvi desfavorable amb el dòlar i el ien, uns preus molt agressius per a la potència que demostren les seves especificacions. Anem doncs a conèixer la PS Vita a fons i amb les dades oficials a la mà.

La base de la PS Vita és la mateixa que ja coneixíem i que tant ens agradava: processador ARM Cortex A9 de quatre nuclis amb GPU SGX543MP4 + i pantalla de 5 polzades de tipus AMOLED. Ens agrada que no s’hagi escatimat en aquests dos elements. No es coneix però la RAM que acompanyarà el processador, tot i que s’espera que no baixi dels 512 MB promesos. Les dimensions queden oficialment amb les dades de 182 × 18/06 × 83.5 mm, unes molt bones xifres que no s’allunyen gaire de la mida dels smartphones més avançats.

Aquesta pantalla OLED amb resolució de 960 × 544 píxels i de tipus capacitiva, conforma juntament amb el panell del darrere multitàctil i els controls analògics “made in Playstation” (direccinales, d’acció, de gallet, estics analògics ….), la base de tot el sistema de joc de la nova consola portàtil PS Vita. Poques limitacions trobarem, i es perfila aquesta Playstation Vita com un sistema de joc portàtil més que complet per a tot tipus de jocs, ja siguin hardcore o més familiars i ocasionals.

Segur que la doble càmera de fotos, frontal i del darrere, juguen un paper important en alguns títols, per exemple de realitat augmentada. La qualitat de les mateixes no ens permetran molts més luxes, per si creiem que tindriem les prestacions dels més potents mòbils per a fotografia, que arriben avui dia ja als 8 Mpx. La frontal permet recollir imatges a 324 × 240 píxels i 120 fps, mentre que la principal es conforma amb 640 × 480 i 60 fps, allò just per al joc.

La resta d’especificacions de la PS Vita us les resumim a continuació:
– Micròfon i altaveus integrats.
– Bluetooth 2.1 + EDR
– GPS.
– Giroscopi, acceleròmetre i brúixola de 3 eixos cadascun.
– Ranura per a targetes PS Vita i port multiusos (USB entre ells)
– Ranura per SIM.
– Ranura per targetes de memòria però sense especificar.
– Sortida minijack.
– Port per a accessoris.
– Formats compatibles d’àudio, fotos i vídeo: MP3 MPEG-1 / 2 Audio Layer 3, MP4 (MPEG-4 AAC), WAVE (Linear PCM), MPEG-4 Simple Profile (AAC), H.264/MPEG-4 AVC Hi / Main / Baseline Profile (AAC), JPEG (Exif 2.2.1), TIFF, BMP, GIF i PNG.

En els temps que corren, una bona connectivitat fa molt en consoles com la PS Vita. Sony no ha volgut agafar-se els dits i ha confirmat les dues versions de la seva PlayStation Vita. El model bàsic serà només WiFi (de tipus n) mentre que el 3G sortirà amb ajuda d’operadores. Als EUA s’ha confirmat la seva aliança amb AT&T però no hi ha dades d’acords a Espanya encara.

Aquesta connectivitat en tot moment té una raó de ser en el protagonisme que el joc col·laboratiu i la xarxa PSN té per a Sony. Amb PS Vita arriben nous afegits a l’univers de Sony, entre ells:
– LiveArena, un espai interactiu únic per a cada joc amb informació actualitzada del mateix via PlayStation Network
– Near, una aplicació preinstal mitjançant la qual podem veure a què juguen els nostres amics i altres usuaris de PS Vita
– Party, que permet xat de veu i text mentre juguem o naveguem
– Welcome Park, un complet tutorial perquè puguis esprémer al màxim les possibilitats de la teva nova consola portàtil

Sobre els jocs per a la nova PS Vita, el més meditátic i amb el qual no s’han cansat de fardar de potència similar a la de la PS3, és Uncharted Golden Abyss. Juntament amb la consola PS Vita arribaran també ‘Sound Shapes’, ‘Ruin’, ‘Little Deviants’, ‘Hot Shots Golf’, ‘Reality Fighter’, ‘Hustle Kings’, ‘ModNation Racers’, ‘Wipeout’ i ‘Super Stardust Delta ‘.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “PS Vita revolucionarà aviat el sector de les portàtils”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio