Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
windows

Què està passant amb Windows Vista?

By , on 19 de gener de 2009
L'escriptori del Windows 7

L'escriptori del Windows 7

L’allau de noticies sobre Windows 7 que s’estan llegint als mitjans especialitzats en informàtica com ara revistes i llocs web i, fins i tot, en mitjans de comunicació de tipus generalista (no fa molt vaig veure un apunt sobre la beta pública d’aquest sistema al Telenotícies de TV3) ha fet preguntar-se a molta gent el perquè de tot això tan poc temps després (amb prou feines un any) d’ençà del llançament de Windows Vista, el successor de l’XP. Doncs bé, el motiu és clar: el fracàs comercial i de crítica que ha suposat Vista.

No és que hagi estat un fracàs total i absolut, perquè vendre’s s’ha venut, però la gran quantitat de vendes que addueix Microsoft (uns 300 milions) ho han estat gràcies a les vendes d’ordinadors nous, que si bé no podem fer una relació de 1 a 1 entre màquina i sistema operatiu (molts comerços detallistes i mitjanes empreses es fan les seves pròpies màquines clòniques sense un sistema preinstal·lat), aquesta pot ser de 8 per cada 10 o fins i tot de 9 per cada 10.

De fet, i encara que teòricament la compra del Windows juntament amb l’ordinador no és obligatòria, a la pràctica ho acaba sent, doncs gairebé totes les màquines de grans marques ja porten incorporat el sistema en el moment de la compra, és una part més del paquet i no quelcom opcional, i si vols retornar la llicència només et trobes amb traves i més traves.

[ad]

Així les coses, no és gens estrany que Vista hagi aconseguit xifres molt altes de vendes, però el que no ha pogut fer és seduir als usuaris que ja tenien una còpia de l’XP funcionant, que en gran majoria han preferit seguir amb aquest veterà sistema operatiu enlloc de migrar a Vista.

Steve Ballmer en el moment de presentar Windows 7 al CES

Steve Ballmer en el moment de presentar Windows 7 al CES

Davant la competència que suposen els seus més directes rivals com són GNU/Linux en les seves múltiples variants (anomenades distribucions) i Mac OS X, Microsoft s’ha decidit a no perdre pistonada davant del públic usuari i ha preferit que continuïn mantenint l’atenció posada en la seva plataforma. És una mica una forma de dir “tranquils, que ja entenem que l’hem espifiat, però mira que bonic el que estem fent per arreglar-ho!“.

De fet, no és el primer cop que li passa això a Microsoft: després del Windows 98 i abans del Windows 2000, la companyia llavors encara presidida per Bill Gates va llançar el Windows Millenium Edition (conegut per les seves inicials ME), que va ser un fiasco de vendes. És clar que en aquell cas s’ajuntava un sistema operatiu existent prou robust (el 98) amb un que no ho era gens (el mateix ME, molt més inestable i amb moltes més fallades que no pas la versió anterior).

Amb el Windows ME, Microsoft va encaixar un gol. No són, però, les mateixes circumstàncies i motivacions que s’han donat amb Vista. Pel poc que he remenat el nou sistema de Microsoft veig que és força estable. El que ha molestat més als usuaris és la incompatibilitat amb aplicacions relativament modernes i la manca de drivers per a dispositius també relativament recents. La UAC, un sistema de control d’operacions en el sistema que demana sistemàticament la clau d’administrador quan s’hi vol fer quelcom, és una altra de les coses criticades de Windows Vista.

Part d’aquests problemes es van mig arreglar amb la publicació del Service Pack 1, que millorava per exemple la compatibilitat cap enrere amb certes aplicacions. No obstant, Vista ja havia guanyat mala fama, i la gent només el vol amb ordinadors nous.

Les crítiques, sobretot per la premsa especialitzada, han dut Microsoft a passar pàgina i, sense admetre que han fet un pas en fals, a presentar el que ha de ser la seva “penitència”: un Windows 7 que potencii les parts bones del Vista i n’esmeni les dolentes.

Ara ens tocarà a nosaltres els usuaris jutjar si els perdonem. Amén ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Què està passant amb Windows Vista?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio